Windforce logo
Home of the Windflower Sol-Vindteknik
Projekt i Onsala

Projekt

Solcellsanläggning vid havet i Onsala

Vid havet i Onsala ligger vår partner GlobalHus spännande villa. Till villan har Windforce kopplat in en större solcellsanläggning och på sikt skall även ett vindkraftverk kopplas till anläggningen med målet att skapa ett plusenergi hus. Närheten till havet gör det extra fördelaktigt att utvinna vind och solenergi.

Solcellsanläggning vid havet i Onsala

Alla hus som GlobalHus bygger har en dokumenterad mycket låg energiförbrukning. Vår förhoppning är att med hjälp av vårt energisystem skapa ett av landets första plusenergi hus. Se till att besöka den här sidan regelbundet och följ vårt arbete mot att nå målet om ett plusenergi hus.

GlobalHus VD kommenterar:

Vi letade under en längre tid efter "rätt plats/tomt" dvs en tomt som medförde extra mycket soltimmar. Då är det naturligt att leta efter en tomt som ligger nära kustbandet där det i mindre omfattning bildas molnformationer i jämfärelse med inlandet.

Vi har stora förväntningar på vår energianläggning som förhoppningvis kommer att vara tillräcklig för att uppnå just Plusenergi. I våra beräkningar ingår att vi skall uppnå en ganska kraftig överproduktion under sommarhalvåret samtidigt som vi förutsätter att energi/nätbolagen kommer att leva upp till deras löfte om "nettomätning" vilket är en förutsättning för att lyckas. - Henrik, VD GlobalHus