Windforce logo
Home of the Windflower Sol-Vindteknik
Solenergi

Solenergi

Egen elproduktion

Från solen kommer all energi vi behöver. Med solpaneler tar du tillvara på solens energi och gör egen el av den. Solpaneler eller solceller som de också kallas har en lång livslängd och är i princip helt underhållsfria. Detta gör dem till pålitliga energiproducenter.

Våra solceller av högsta kvalitet kommer från marknadsledande tillverkare med lång erfarenhet inom solcellstillverkning. Alla paneler är certifierade enligt Europeisk och Svensk standard och lämnar generösa effektgarantier.

Solenergi i Sverige - Hur fungerar solenergi

Till skillnad från vad många tror så är Sverige jämförelsevis ett bra land för solceller och tekniken har utvecklats så att solceller producerar 10 - 30% av sin kapacitet även vid mulet väder. Men när det gäller el-producerande solceller är det en del man bör tänka på. Solcellspaneler är känsliga för solstrålarnas infallsvinkel och solcellernas effektivitet sjunker även vid höga temperaturer. Snö riskerar också att lägga sig på fast monterade solpaneler och skugga dem under de soliga och kalla vinterdagarna då de trivs extra bra.

Montering

Vi på Windforce erbjuder flera möjliga monteringssystem beroende på dina förhållanden och typ av takkonstruktion. Dock kan dagens priser på solceller eliminera både de ekonomiska och energimässiga fördelarna av solföljare genom att istället ersättas med ytterligare paneler om platsen finns.

Takmontering är många gånger det bästa alternativet om man har ont om plats i trädgården och inte vill ha solpanelerna på marken. Vi saluför kompletta takmonteringssystem byggda på flexibla aluminiumskenor tillverkade i Sverige. De är anpassade efter de flesta taktyper och kan hålla valfritt antal solpaneler i olika formationer.
Våra monteringssystem är konstruerade med en bakomliggande luftspalt som ger solpanelerna nödvändig kylning när det är som varmast ute och finns med anodiserat material för kustnära installationer.

Kontakta oss om du vill veta mer om våra olika monteringssystem.

Effektuttag, position och placering

Läs mer om hur mycket energi solceller ger, vilken som är den optimala vinkeln, samt tekniska data på vår sida om solceller via länken nedan.
Information om våra solceller och paketlösningar